Procurar receitas...

Bolo com Leões | Vanilla Cake with Powdered Milk Fondant Lions

É um bolo de baunilha, coberto com massa de leite condensado :)
Os leõezinhos também são de massa de leite :)

It is a vanilla cake, decorated with a Powdered Milk Fondant :)
The little lions were also made with Powdered Milk Fondant :)


Receita do Bolo:
Ingredientes
6 ovos, 250gr de açucar, 250gr de margarina, 150 gr de farinha, 100 gr de maisena, 1 colher de sobremesa de fermento, aroma de baunilha q.b.
Preparação:
Bater o açucar com a margarina. Juntar as gemas e a baunilha. À parte, juntar as farinhas com o fermento. Bater as claras em castelo. Juntar tudo, alternando as farinhas com as claras. Levar ao forno a 180º, cerca de 50 minutos.
Receita da Pasta de Leite:
Ingredientes
300g de açúcar de confeiteiro, 200g de leite em pó, leite condensado até ao ponto
Preparação:
Juntar numa taça o açucar e o leite em pó. Depois de bem misturados, juntar o leite condensado aos poucos até formar uma pasta homogenea, lisa e que não cole. Aconselho a usar as mãos para mexer :) Depois é só dar a forma que se quiser. Pode fazer-se bonequinhos ou até um grande círculo para cobrir os bolos. Para dar cor, usei corantes alimentares.
Vejam a receita original aqui.

Vanilla Cake Recipe:
Ingredients
6 eggs, 250gr of sugar, 250gr of butter, 150 gr of wheat flour, 100 gr of corn starch, 1 teaspoon of baking powder, vanilla flavouring
Preparation:
Preheat oven to 180°C. Grease your cake pan. Separate the egg yolks from the egg whites. Beat the egg whites till they get fluffy. In a diferent mixing bowl combine the egg yolks the sugar and the butter. In another mixing bowl mix the wheat flour with the corn starch and the baking powder. Mix everything and beat well and finally mix in the vanilla flavouring. Pour the mix into the cake pan. Bake for 45-50 minutes. Let it cool down.

Powder Milk Fondant Recipe:
Ingredients
300g de powdered sugar, 200g de powdered milk, condensed milk
Preparation:
In a mixing bowl beat the powdered sugar and the powdered milk. Beat well till it's blended. Now add the condensed milk slowly mixing till it forms a homogeneous paste, smooth and that doesn't stick. I advise you to use your hands on the final mixing :) Then you shape it as you wish. Make dolls or a large circle to cover the cakes. For the colors, I used food coloring.
See the original recipe here.